domingo, 3 de marzo de 2013

Anotaciones 03032013


#1

“Panoplia Propheticus:
…We do not teach history; we recreate the experience. We follow the chain of consequences. The tracks of the beast in its forest. Look behind our words and you see the broad sweep of social behavior that no historian has ever touched…”

Bene Gesserit Training Manual ( D. Fletcher )

#2

En el cultiu de l’encisador “Jardí de la Vida”, encara en l’hora de l’extermini, és menester aprehendre la metodologia de l’honor, doncs l’honor esotèric és el mitjà i la finalitat, la clau i el tresor amoral que vigila el Drac, és el secret acumulatiu del Haminja. Honorant la Dignitat, hom segueix el camí de l’eficàcia sinistra i la noblesa certa, essent la noblesa allò que està imbuït de les virtuts que representen els aspectes excel·lents  de la psique...La Dignitat genuína és una destil·lació i una Amalgama psíquica que molt pocs saben descobrir, el camí cap a l’ Eugènesi.

#3

Si quieres hacer algún negocio en otro país, con otra cultura, otra lengua, otra dinámica burocrática, necesitas reclutar a personas que actúen como tus ojos y tus manos sobre el terreno. Pero esos ojos siempre ofrecerán una visión matizada de la situación, así que se debe contar siempre con el filtro que suponen los propios intereses, las motivaciones, las características idiosincráticas de estos agentes…No confíes solamente en el señuelo de la recompensa que ofreces.
Aunque viajes en persona a la zona en los momentos decisivos, siempre dependerás en cierta medida de tus contactos en el lugar para tratar los vericuetos burocráticos, las particularidades de una negociación cara a cara en otro idioma etc...
Si han de ser tus ojos y tus manos, es mejor que busques a alguien con una cierta nobleza personal, conocimiento del esquema burocrático-legal del país, inteligencia social, una buena dosis de ingenio y una razonable capacidad de violencia.

Caminar por un terreno nuevo siempre supone un vértigo, pero el funambulista debe avanzar, compensar el balanceo. Aunque tengass tu pequeño bastión, tu pequeña fortaleza puede convertirse en prisión si no eres capaz de sobrepasar tus propias murallas.

#4

Un bonic escrit en català medieval del Cavaller J. Martorell:

“…Amor e temor se convenen contra desamor e menyspreament, e per ço covench que cavaller, per noblesa de coratje e de bones costumes, e per la honor, tan alta e tan gran la qual li és feta per electió e per cavall e per armes, fos amat e temut per les gents, e que per amor retornàs caritat e ensenyament, e per la temor retornàs veritat e justícia. Guarda, scuder, què faràs, si prens l'orde de cavalleria, car, si tu est cavaller, tu rebs l'onrament e la servitut qui·s cové als amichs de cavalleria.
Tant és alt e noble l'orde de cavalleria, que no bastà al orde que hom lo fes de pus nobles persones, ne que hom li donàs les pus nobles bèsties e les pus honrades armes, ans covench que hom fes senyors de les gents aquells hòmens qui són en l'orde de cavalleria. E com senyoria à tanta de nobletat, e servitut à tant de sotsmetiment, e si tu, que prens l'orde de cavalleria per avançar veritat e baxar deslealtat e falsia, has a sofferir molts afanys. E vol haver gran poder e gran força…

Del Guillem de Vàroich de Joanot Martorell (1413)